Multian Jyskeen kotisivu

VUONNA 1953 RAKENNETTU SEURAN TANSSILAVA.

Hallin lava on Iso-Multianjärven rannalla sijaitseva Jyskeen perinteikäs tanssilava (Köpänniementie 36). Lava rakennettiin v.1953 ja avajaistanssit tanssittiin Juhannuksena 1953.  Lavan suuruuden aikoihin lavalla tanssittiin joka sunnuntai-ilta ja usein myös arki-iltaisin toukokuun lopusta-syyskuun puoleen väliin. Tanssikansaa oli useina kesinä jopa yli 7000 henkeä. Lava olikin erittäin suosittu Keski-Suomessa.  Esiintymässä kävivät lähes kaikki sen aikaiset Suomen huippuartistit. Talkooväkeä värvättiin oman seuran urheilijoista ja vanhemmista sekä muutamalta kylältä oli järjestysmiesporukka omalla vuorollaan huolehtimassa tanssikansan turvallisuudesta, samoin kuin ravintolan henkilökunta. 

Lavalla tehtiin ensimmäinen vähän isompi remontti kesällä 1984, jolloin uusittiin huopakate ja tehtiin ravintolaosaan laajennus.

Vuonna 2010 aloitettiin toinen iso remontti ELY-keskuksen tuella. Lava purettiin lähes kivijalkaan, katto sai uuden muodon ja seinät, orkesterilämpiö, esiintymislava ja ravintola kokivat myös uudistumisen. Talkootunteja tuli kahden kesän aikana yhteensä noin 1100.

Kolmas remonttivaihe aloitettiin kesällä 2016, jolloin alettiin kunnostamaan wc-rakennusta. Keväällä työt jatkuu wc:n viimeistelyllä sekä ympäristön ja lippukopin kunnostuksella. Viimeisimpinä töinä uusittiin lavan parketti ja sisääntuloportit. Myös parkkipaikat sorastettiin. Talkootunteja tuli yhteensä n. 1200.

Nyt kun lava on entistä ehompana, niin sille toivotaan kovasti käyttöä. Lavaa voi vuokrata niin perhejuhla -kuin myös tanssitoimintaan ja miksei myös kuntoiluun, niin kuin viime kesänä tehtiin.

Lavan perusvuokra juhla -ja tanssitoimintaan on 150€.

Hallin lava ennen peruskorjausta 2010

Hallin lava remontin jälkeen 2011

Uusi parketti asennettiin kesällä 2018

Hallin lavan remontti jatkuu 2016 vessojen kunnostuksella. Seuraavana ohjelmassa lippukopin remontti ja lavakin saa uuden lattian lähiaikoina.

Lavan vessa jo paremmassa kuosissa 22.11.2016. Ensi keväänä loppu viimeistely.

Hotelli Helpotus käyttökunnossa 2017

Hallin lava talvella 2013

Uusimmat kommentit