Kertomuksia urheiluvuoden tapahtumista

Vuoden 2020 toimintaa

Jyskeen 101. toimintavuosi tarjosi osin vanhaa ja osin myös uutta toimintaa.

Toimintavuotta sävytti koronavirus. Yleisurheilukilpailuja ja urheilukouluja ei pystytty järjestämään läpi vuoden. Lasten urheilukoulu pyöri hetkittäin kesällä ja syksyllä ja osanottajia oli kiitettävästi mukana. Kolmen kunnan yleisurheiluottelu jouduttiin myös koronan vuoksi perumaan. 

Perinneurheilussakaan ei kilpailutoimintaa ollut entiseen malliin, vaan tuloksia tehtiin kotiratakilpailuina pienen porukan kesken.

Ainoa laji, jossa tautitilanne ei näkynyt, oli frisbeegolf. Seura järjesti toimintavuonna 63 viikkokisaa, joissa osanottajia keskimäärin 16. 21-väyläinen rata saatiin kesän aikaan viimeistelyä vaille valmiiksi ja rata on saanut kehuja ympäri Suomen. Laavun läheisyyteen seura rakensi kompostoivan wc:n Maaseuturahaston avustuksella, joten nyt frisbaajat, hiihtäjät, laavun käyttäjät ym. eivät ole paloaseman varassa.

Hiihtokoulua pidettiin 4 kertaa, vaikka lumitilanne oli talvella poikkeuksellisen huono. Tulevana talvena pyritään hiihtokouluja järjestämään koronan ja lumitilanteen mukaan. Hiihtokoulun vetäjänä on toiminut Pekka Sagulin.

 

Uusimmat kommentit